• 21 SEP 15

  Ny certifiering säkerställer fiskoljans kvalitet

  Nu introducerar Möllers en ny branschstandard för fiskoljekapslar som är utvecklad och certifierad av DNV GL. Det innebär att konsumenter nu kan förlita sig på att även en tredje part kontrollerat fiskoljans kvalitet och halter av eventuella miljögifter.

  Kvaliteten på fiskolja varierar och långt ifrån alla produkter ger positiva hälsoeffekter. Ett stort utbud av produkter att välja bland tillsammans med avsaknaden av officiella branschstandarder eller andra riktmärken för kvalitet, har gjort att konsumenter hittills inte haft möjlighet att kunna särskilja fiskolja av hög kvalitet från likartade produkter.

  – Vi har sett en allt högre efterfrågan från konsumenterna om produkternas ursprung och kvalitet. Genom den nya produktcertifieringen från DNV GL kan nu konsumenterna vara säkra på att de får hög kvalitet, säger Henning Søgaard, VD för Orkla Health som äger varumärket Möllers.

  Stämpel för hög kvalitet

  Märket kommer att fungera som en garanti för fiskolja av hög kvalitet och mycket låga halter av eventuella miljögifter. Dessutom har fiskoljan höga nivåer av den naturliga formen av omega-3 (triglycerider). Standarden har kommit till genom en lång samarbetsprocess mellan Orkla Health och DNV GL. En rad analyser har utförts under hela produktionsprocessen, från tillverkning till inkapsling och förpackning. DNV GL har granskat fabrikerna och deras kvalitetsledningssystem för att intyga att de slutliga produkterna uppfyller de höga krav som krävs för en certifiering. Denna nya omfattande branschstandard är även tillgänglig för andra producenter.

  På den svenska marknaden kommer Pikasol Forte Original, Pikasol Vitamin D samt Möllers Tran att få stämpeln på förpackningen under hösten 2015. I Norge är certifieringen redan på plats på produkterna.

  – Det känns väldigt bra att kunna förtydliga kvaliteten på fiskolja för konsumenterna som får bättre möjlighet att kunna göra medvetna val, samtidigt som vi svart på vitt får ett kvitto på att våra produkter är av väldigt hög kvalitet, säger Maria Berggren, Senior Brand Manager på Orkla Health i Sverige.

  Om DNV GL

  DNV GL är ett världsledande certifieringsorgan inom bland annat livsmedelssäkerhet och livsmedelskvalitet, miljöledning, supply chain management och produkt hållbarhet.

  Om Möllers

  Möllers grundades redan 1854 av apotekaren Peter Möller. Möllers Tran är en flytande fiskolja baserad på norskfångad torsk och tillverkad i egna fabriker vid Lofoten. Vår ambition är att utveckla produkter som folk verkligen behöver och som visar sig ge en positiv hälsoeffekt.

  För mer information kontakta gärna

  Maria Berggren, senior produktchef, Orkla Health, mob: 076-541 50 33, maria.berggren@orkla.se

Arkiv