• 29 AUG 14

  Så formtoppar Team Maxim inför den tuffa tävlingen ”ö till ö”

  Team Maxim är ett av 100 lag som ställer upp i den supertuffa tävlingen ”Ö till Ö” som äger rum den 1 september. Tobias Höglin, en av de två i team Maxim, är för tillfället på toppningsläger i Sollefteå inför årets ”swimrun” nästa vecka. Hans lagkamrat Roger Sjösten toppar sin träning hemma i Stockholm.

  Hur orkar man springa motsvarande två Lidingölopp och simma 3,5 Vansbrosimningar? Några genvägar finns inte till ett av världens tuffaste lopp, nämligen ”Ö till Ö” i Stockholms skärgård. Ett sådant här lopp är inte för vem som helst. Deltagarna är extremt vältränade från början och sim- och löptränar hela året. Tobias Höglin, en av de två i team Maxim, är för tillfället på toppningsläger i Sollefteå inför årets ”swimrun” nästa vecka. Men både han och hans lagkamrat Roger Sjösten har träning som livsstil vid sidan om sina ordinarie arbeten.

  Den första september avgörs sim- och löptävlingen ”Ö till Ö” i Stockholms skärgård med start på Sandhamn och målgång drygt nio timmar senare på Utö. De tävlande ska avverka 54 kilometers löpning över 20 öar och 11 km simning mellan öarna. Man tävlar i tvåmannalag och deltagarna springer och simmar i våtdräkt och löparskor. Vinnande lag belönas med en segercheck på 37 500 kr.
  Flera välkända idrottare är med och tävlar i årets omgång som är den sjunde i ordningen. Team Maxim är med för första gången. Både Tobias Höglin och Roger Sjösten har simmarbakgrund och tävlar även i triathlon, framför allt svenska cupen. Det är femte gången som Roger Sjösten tävlar i Ö till Ö. Största framgången hittills är en andra placering. Roger är också svensk regerande mästare i vattenpolo. För Tobias blir måndag första gången han tävlar i Ö till Ö. Men han har tre gånger tävlat i den tuffa ”Amfibiemannen” där han har segrat två gånger.

  – Innan ö till ö lägger vi fokus mest på distans och då främst terränglöpning och simning med paddlar. De största förberedelserna är förstås redan gjorda så här en vecka innan, berättar Tobias och Roger.
  Att få energi är vitalt under såväl träning som tävling. Men Tobias och Roger, som är sponsrade av Maxim, väljer olika produkter för olika tillfällen.

  – I vardagslunken med all träning använder jag mest Maxims recovery drycker efter morgonsimpassen och energibarerna, gärna banansmak. På cykelpassen föredrar jag Maxims sportdryck men vid tävling är det mest geldryckerna och total hydration jag använder, säger Tobias Höglin.

  För mer information kontakta gärna
  Julia Lärkert, produktchef Maxim, Axellus Sverige, telefon 08- 586 150 29, julia.larkert@axellus.se
  Roger Sjösten, svenska simförbundet, 0708-90 22 59, roger.sjosten@simforbundet.se
  Tobias Höglin, tobias.hoglin@gmail.com
  Annika Hjerpe, kommunikationsdirektör, Axellus Sverige, telefon 08- 586 150 14, annika.hjerpe@axellus.se

Arkiv