Har du svårt att hitta en träningsform som passar dig? I många fall vet man vad man tycker är roligt och vad man vill få för resultat av sin träning, men det är inte lika lätt att hitta en sport eller träningsform som kan åstadkomma detta. Detta gäller kanske främst för novisen inom träning eller den som längtar efter att testa något nytt.

Att få inspiration till träning är aldrig fel, oavsett om du har tränat hela ditt liv eller om du precis har satt på dig träningsskorna för första gången. I träningsmagasin på nätet kan du få mer inspiration om inget av nedanstående intresserar dig!

Mindfulness

Att fokusera på mental hälsa är något som har blivit otroligt trendigt och populärt och här finns det mycket att välja mellan. Du kan t. ex. testa på meditation, yoga eller varför inte ta en kurs i hur du kan förbättra din andning. Att varva ner och känna sig lugn i vardagen är något som behövs med tanke på hur mycket stress många upplever. Mindfulness är något som du kan utöva i ditt eget hem med hjälp av instruktionsvideos på nätet, men du kan också gå till studios för att få vägledning av en lärare.

AW-träning

Afterwork med kollegorna behöver inte längre betyda att ni går till puben och tar en öl eller ett glas vin, utan nu har AW fått en helt annan innebörd. Istället för att ta en drink besöker man gymmet eller tränar utomhus tillsammans i grupp. Gruppträning är och kommer alltid vara ett mycket populärt alternativ. Här kan ni med fördel testa på en träningsform som ni aldrig testat tidigare, för att också göra något nytt tillsammans.

Kroppsviktsträning

Du behöver inte använda dig av vikter och maskiner för att du ska få ett ordentligt träningspass. Det räcker gott och väl med att använda dig av din egen kroppsvikt. Kroppsviktsträning är något som har blivit mycket populärt och omtalat under det senaste året. Enkelt förklarat kan man säga att träningsformen går ut på att du använder dig av din egen kroppsvikt och utesluter redskap. Det här är en betydligt mer skonsam träning som minimerar risken för skador, samtidigt som du tränar med tidseffektivt.

Börja simma

Att simma är ett riktigt bra sätt att få en ordentlig träning för hela kroppen. Simning passar alla åldrar och är även ett riktigt bra alternativ för den som har problem med knän och leder, något som annars kan vara begränsande i andra träningsformer eller på gym. Att simma kan man göra när som helst och hela året om. Under sommaren kan du med fördel simma utomhus och dessutom få i dig härlig D-vitamin från solen, medan du under vintern kan gå till en simhall.