När du var liten visste du säkerligen på en gång vilken sport som du gillade och ville satsa på. Kanske utövade du till och med någon träningsform. För vissa håller intresset i sig även upp i vuxen ålder, medan andra släpper den sport som man utövade när man var barn för att gå över till något annat (eller till ingenting).

Att försöka hitta en sport som man tycker om i vuxen ålder kan vara knepigare än man kan tro. För att man ska vilja fortsätta utöva träningsformen under en längre tid är det viktigt att man trivs med den och att man mår bra och tycker att den är gynnande. Att skriva in sig på ett gym när man avskyr träningsmaskiner är alltså sällan en bra idé. Det är naturligtvis inte heller gynnande om du är allergisk mot hästar och bestämmer dig för att lära dig rida. Här gäller det att hitta en sport som du kommer att tycka om länge för att intresset ska kunna hålla i sig. Men hur gör man då detta?

Möjlighet att provträna

Idag erbjuder de allra flesta gym, träningscenter och sportföreningar möjlighet att testa på träningsformen innan man bestämmer sig för att bli medlem eller inte. Att testa på är ett utmärkt sätt för dig att avgöra om sporten eller träningen är för dig eller inte. Det är en stor skillnad på att spela fotboll med kollegorna under teambuildningen och vara med på ett riktigt fotbollsträningspass med coach och andra lagspelare.

I många fall är det helt gratis att testa på, men vissa gym kan ta ut en symbolisk summa på 100-200 kronor. Kontrollera vad som gäller innan du ger dig iväg.