Balett, tennis och fotboll under en och samma vecka? Ja, när du var liten kunde du med största sannolikhet lyckas med alla sporter på en återkommande basis, men som vuxen har man helt enkelt inte lika mycket tid. Vardagen kommer emellan och om du inte har hittat en sport som passar dig kan det vara ännu svårare att få någon form av träning. Visst kan en promenad på lunchen göra gott, men det är en stor skillnad på aktiv träning och vanlig motion. Motion är superbra för kroppen, men träning hjälper dig att bygga en starkare och friskare kropp och själ på ett helt annat sätt.

Här nedan kan du få tips om några sporter som kan passa dig beroende på din personlighet. På Internetsajten iForm kan du också göra ett test för att se vilken sport du borde testa på!

Teamplayern

Är du en riktig teamplayer som mer än gärna arbetar i grupparbeten på arbetsplatsen? Kanske är det just dig som många kommer till när de behöver hjälp och vägledning? Då är det också lagsporter som kan komma att passa dig bäst. Du gillar att samarbeta och arbeta i grupp och då kan fotboll, amerikansk fotboll eller volleyboll vara alternativen för dig. Var dock inte en alldeles för stor teamplayer under t. ex. en fotbollsmatch. Är målet öppet måste du skjuta och inte fundera på om du ska passa till lagkompisen först.

Tävlingsmänniskan

Lever du efter måtto ”Det finns bara en förstaplats i livets tävling”? Då är det ingen tvekan om att du är en riktig tävlingsmänniska. Sporter där du behöver slåss tillsammans med andra om äran för vinsten är ingenting för dig. Testa istället speedway, motorsporter eller golf. Här kan även tennis vara ett riktigt bra alternativ, men kanske inte om du behöver köra en dubbelmatch, eller hur?

Livsnjutaren

Det här med sport och träning, nej, det är ingenting för dig. Alla dina vänner och kollegor pratar ständigt om sina gymupplevelser och sina träningspass, medan du istället berättar om hur skön massage du fick i helgen. Livsnjutaren prioriterar helt enkelt andra saker, men motion är ändå viktigt att få in i vardagen. Satsa på enkla saker som att ta trappan istället för hissen, promenera istället för att ta bilen eller agera bärhjälp när en kompis ska flytta.