Vill du ha ett kosttillskott som hjälper dig att nå ett större muskelstyrka snabbare? Då kan du använda dig av proteinpulver. Proteinpulver är ett mycket enkelt och snabbt sätt att få i sig all protein som din kropp och dina muskler behöver för att kunna utvecklas. Vassleprotein är det kosttillskott som är vanligast hos människor som tränar. Det här proteinet är känt för att tas upp snabbt av kroppen, vilket betyder att aminokoncentrationen i blodet ökar och du kan använda dig av det anabola fönstret till max.

Proteinpulver blandas vanligtvis med vatten eller mjölk och är således en dryck. Idag finns det också färdigblandade drycker som man kan köpa i hälsobutiker eller på vissa gym. Att blanda ihop går dock snabbt och enkelt och fördelen med att dricka kosttillskottet är att det kan tas upp av tarmkanalen mer effektivt.

Det råder dock delade meningar om huruvida man behöver proteinpulver eller inte. Det går att få i sig tillräckligt med protein från vanlig kost om man så vill. För ökat muskelstyrka och byggnad brukar man säga att man bör inta 2 g protein per kroppskilo. Om man inte kan få i sig detta av vanlig kost är proteinpulver ett bra alternativ.