Regelbunden träning och fysisk aktivitet är avgörande för att upprätthålla en frisk kropp och själ. Det är dock viktigt att komma ihåg att inte alla typer av träning är skapade för samma ändamål. Tobak, främst cigaretter, har länge haft en negativ inverkan på träning och hälsa. Idag finns det dock tobaksfritt snus som inte äventyrar din träning och hälsa på ett negativt sätt. Genom att beställa tobaksfritt snus från Nettotobak får du det till marknadens bästa priser. Dessutom finns det en hel del olika smaker att välja mellan, allt ifrån honung, kaktus, salmiak, äpple, iste och mycket därtill.

Träningsformer

Konditionsträning – är en typ av träning som ökar pulsen och andningen under en längre tid. Exempel på konditionsträning inkluderar löpning, cykling och simning. Konditionsträning är avgörande för att förbättra hälsa, bränna kalorier och bibehålla en hälsosam vikt.

Styrketräning – är en typ av träning där du använder vikter eller motstånd för att bygga muskler och öka styrkan. Exempel på styrketräning är tyngdlyftning, kroppsviktsövningar och motståndsövningar med band. Styrketräning är viktigt för att bibehålla bentätheten, förbättra muskelmassan och öka ämnesomsättningen.

Flexibilitetsträning – är en typ av träning som förbättrar rörelseomfånget i leder och muskler. Exempel på flexibilitetsträning är yoga, pilates och stretchövningar. Flexibilitetsträning är viktigt för att förebygga skador, förbättra hållningen och minska muskelsmärta.

Kost

Förutom regelbunden motion är en hälsosam kost också avgörande för att upprätthålla den allmänna hälsan. Att äta en balanserad kost som är rik på frukt, grönsaker, fullkorn, protein och hälsosamma fetter kan hjälpa dig att behålla en hälsosam vikt, förebygga kroniska sjukdomar och ge de nödvändiga näringsämnena för din kropp att återhämta sig och anpassa sig efter träning.

Hitta din träningsform