Det är viktigt att komplettera sin kost med vitamintillskott eftersom maten vi äter sällan innehåller den mängden av vitaminer och mineraler vi behöver för att må bra. Genom att komplettera med rätt kosttillskott, kan vi uppnå en betydligt bättre hälsa och faktiskt spara pengar på det. Köp dina vitaminer hos https://timotejandersen.se/manniska/halsa-kosttillskott/vitaminer-mineraler/magnesium/ och få hem dem direkt i brevlådan.

 

Varför kosttillskott?

Det sägs att kosttillskott inte får användas istället för en varierad kost och det är ju sant, men för att få all den näring och alla de vitaminer vi behöver från maten vi äter krävs en hel vetenskap. Hur mycket broccoli ska man äta varje dag för att få rätt mängd järn per dag? Hur mycket fisk ska man äta för att få i sig rätt mängd omega 3 och 6 varje dag? Det är inte helt lätt att veta vilka mängder mat man måste äta för att få i sig rätt mängd av allt. Det är inte heller riktigt hållbart att dagligen tvingas äta en viss kost enbart för att få i sig de rätta vitaminerna och mineralerna. Dessutom krävs oftast att man måste äta kopiösa mängder av vissa saker för att få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler från kosten och det tär både på plånboken och smaklökarna.

Kosttillskott är ett bra komplement till en inte allt för näringsfattig kost. Om du äter bra och varierat mestadels av tiden så är det bara bra, men du behöver troligtvis komplettera din kost med diverse kosttillskott. Dock behöver olika människor olika kosttillskott. Vad just du behöver är därför väldigt individuellt. Men några vitaminer och kosttillskott som du troligtvis skulle må bra av är zink och magnesium.

Zink finns i fisk och skaldjur – mat som man normalt sett inte äter mycket av. Därför är det väldigt många som har brist på zink och behöver tillskott. Zink, som är en antioxidant främjar immunförsvaret. Brister ger därför problem som förkylningar, sköra naglar, tunt hår, hudproblem och försämrad mörkersyn. Känner du igen symtomen? I så fall behöver du mer zink!

Brist på magnesium yttrar sig mestadels i kramper och muskelryckningar. Har du problem med muskelryckningar vid ögat eller att hjärtat slår extra slag? Då kan det vara magnesiumbrist. Bananer innehåller magnesium, men för att få rätt mängd magnesium från bananer måste du äta nästan två kilo banan varje dag. Ta en magnesiumtablett istället så kommer dina kramper så småningom försvinna. Magnesiumtabletter kan du köpa hos https://timotejandersen.se/manniska/halsa-kosttillskott/vitaminer-mineraler/magnesium/.