Träning kan ibland vara motigt. Det gäller inte minst under perioder där du inte får ut det du vill av din träning. Det kan handla om att du hamnar på en träningsplatå där du i värsta fall utvecklas bakåt. Eller att en viktnedgång stannar av eller ger oönskade bieffekter. I de flesta fall löser du det med tålamod genom att acceptera att du inte kan komma framåt hundra procent av tiden. Men det finns också ett antal andra saker du kan göra för att påverka dina träningsresultat och komma på banan igen.

Se över din livssituation

En sak som har extremt stor påverkan på dina träningsresultat är hur din allmänna livssituation ser ut. Hur pass mycket stress har du på jobbet och hemma? Hur bra och hur mycket sover du? Hur har din kosthållning utvecklats över tid? Om någon av de tre sakerna börjar fallera så kommer du få sämre resultat av din träning. De hör dessutom ihop på så sätt att stress ofta leder till sömnbrist, som i sin tur leder till överätning. Hur och när du äter påverkar dessutom sömnen, och om du inte vilar ordentligt ökar din känslighet för stress. Om du känner dig träffad av det här: sätt dig ner och försök hitta grundorsaken till varför du lider av något av ovanstående och åtgärda det.

Överväg kirurgi

Går din viktnedgång inte som planerat eller ger oplanerade bieffekter? Det kan ofta lösas med att du kontaktar motiva sverige för att planera in ett plastikkirurgiskt ingrepp. Det kan handla om envisa fettfickor på kroppen som ger ett oestetiskt intryck och behöver fettsugas bort. Eller överflödig hud efter en viktnedgång. Kvinnor som går ner mycket i vikt upplever dessutom ofta att deras bröst tappar formen. Antingen genom att de inte fyller ut huden ordentligt, eller att de blir antingen får små eller oproportionerligt stora. Motiva Sverige är experter på just bröstkirurgi och kan hjälpa till att åtgärda detta.

Se över din träningsplanering

Om du lever bra och är nöjd med hur du ser ut men inte upplever framsteg i form av snabbare miltider eller ökade vikter kan en lösning vara att se över hur du lägger upp din träning. Det kan handla om att lägga in extra träningspass eller att testa någon annan sport under en period för att belasta dina muskler på ett nytt sätt. Du kan också testa att utöva det du brukar göra fast på ett annat sätt. Om du löptränar kan du till exempel fokusera på fartlek eller backintervaller ett tag. Den som lyfter vikter kan jobba med ett annat set/rep-upplägg än vanligt. Var inte rädd för att ta in hjälp här. En PT eller coach kan vara det som gör att du tar dig till nästa nivå.