Det är svårt att säga på rak arm vad du ska äta innan träningspasset och orsaken till detta är helt enkelt för att det inte finns några exakta regler. Det man däremot vet är att mat innan träningen är avgörande för ditt resultat. Fokus bör alltså ligga på att äta överhuvudtaget.

Visst kanske du inte ska ta dig en tur förbi Mc Donalds varje dag innan ditt träningspass. Här är det fortfarande bra att du får i dig hälsosam och näringsrik mat. Rekommenderat är att du satsar på vanlig mat, t. ex. en bra blandning mellan kolhydrater och protein. Kolhydraterna ser till att du orkar igenom hela träningspasset, medan proteinet bygger upp dina muskler och håller dig mätt mycket längre. Att äta stora mål mat kan dock vara svårt för många och det är inte heller en talrik enligt tallriksmodellen som du behöver. Här räcker det gott och väl med en vanlig smörgås med skinka och ost, en frukt och ett kokt ägg eller ett glas mjölk och en banan.

Obs! Du bör inte använda dig av bars eller proteinpulver innan träningen om du vill få i dig den energi du behöver. Många upplever även att sådana produkter, innan träning, kan skapa ett illamående.