Det är inte alltid enkelt att få till träning i vardagen. Det är inte sällan som andra åtaganden och måsten kommer före och som gör att träningen prioriteras bort. Men att träna någotsånär regelbundet är viktigt för hälsan. Om du arbetar som egenföretagare kan du försöka hitta en kontorsplats i närheten av ett gym för att kunna träna i anslutning till att du börjar eller slutar arbetar. Du kan även träna på lunchen. Du kan kolla in https://workaround.io/ om du vill hitta en ny kontorsplats. Det finns många bra kontorsplatser att välja mellan så att försöka göra livet smidigare med en bättre kontorsplats är en bra idé. Det kan vara en fördel om kontoret har en dusch tillgänglig.

Planera in dina träningspass

För att få till dina träningspass är planering och förberedelser viktigt för att du ska lyckas. Ett tips är att planera kommande veckas träningspass redan under helgen. Boka in i kalendern och skriv upp vad du ska träna och hur länge. Om du måste ta bort något träningspass är det bra om du prioriterar dina nyckelpass i första hand. Nyckelpassen är de viktigaste för din utveckling. Skriv ner när du planerar vilka som är dina nyckelpass och prioritera sedan dem i första hand.

Träning som blir av är den bästa träningen

Att träna på morgonen är väldigt bra för då har du det gjort och behöver inte fundera på det senare. När du tränar på morgonen undviker du även att något eller någon sabbar din plan. Det kommer ofta inga plötsliga möten eller samtal tidigt på morgonen. Du kan även exempelvis transportcykla eller springa till kontoret. Packa i ordning träningsväskan på morgonen eller lägg fram träningskläder om du ska transportträna. Det kommer göra det enklare att ta dig iväg. På lunchen kan du riva av korta intensiva träningspass. Det är fullgott att köra 30 minuter intensiv träning. Ha alltid i bakhuvudet att den bästa träningen är den som faktiskt blir av. Om du bara har 20 minuter är det bättre än att hoppa över att träna.

Vardagsmotion

Att försöka få in vardagsmotion är bra de dagar du inte får in någon träning. Människan är byggd för rörelse och din hälsa kommer gynnas av att du tar trapporna istället för hissen eller hoppar av bussen en hållplats tidigare än du behöver.