Det är skönt och smidigt om du alltid har träningsväskan färdigpackad och klar så att du kan ta den och snabbt ge dig av. Ibland kanske du inte orkar packa en träningsväska och ibland kanske du har riktigt bråttom. Men det är alltid bra att ha med en träningsväska så att du är säker på att du får med allt som kan behövas inför ditt träningspass.

Viktigt att packa ner

Hur du väljer att packa din väska och vad du väljer att packa ner är helt och hållet upp till dig. Men det finns endel saker som alltid är bra att ha och som känns viktiga att ha med. Prio ett är att tänka på hygienen. Framförallt efter ett träningspass men även innan och under, speciellt om du tränar med andra. För att se till att du alltid luktar gott är det bra att packa ner en god parfym för dam och en fräsch deodorant. Om din träningsanläggning har tillgång till dusch är det även bra att packa ner duschtvål och hårprodukter så att du kan bli helt ren efteråt. Det är också bra att packa ner träningskläder och ett rent ombyte kläder så att du slipper gå runt i svettiga träningskläder allt för länge. Det är också viktigt att ha med en vattenflaska så at du kan få i dig tillräckligt med vätska under ditt träningspass och även att packa ner något litet att äta direkt efter träningen för att ge kroppen bästa möjliga återhämtning. Andra viktiga saker är hänglås för omklädningsrummet, hårtofs för att slippa hår i ansiktet, handduk till duschen, rena strumpor, bekväma skor, gymkort om du tränar på gym, handdesinfektion och handkräm.

Anpassa väskan efter träningen

Allas träningsväskor ser inte likadana ut och det är för att alla har olika preferenser och tränar olika saker. Du bör alltid se till att du anpassat din träningsväska efter vilken sorts träning du ska genomföra och se till att du inte glömmer några viktiga redskap som kanske behövs för att träningspasset ska bli lyckat. Om du tränar någon specifik sport är det bra att ha med din egna utrustning i väskan så att du har den nära till hands. Det kan vara ett tennisrack, basketboll, innebandyklubba eller liknande. Om du istället tränar på gym eller i grupp är det bra att ha med bekväma kläder som du kan röra dig fritt i och ett par bra träningsskor som sitter skönt. När det kommer till att anpassa träningsväskan efter träningen kan du även anpassa väskans storlek så att du får plats med allt du behöver och har lite utrymme kvar ifall du kommer på något mer. Men försök hitta en så smidig och lätt väska som möjligt så att den inte är i vägen eller blir för tung.